fbpx
Изберете страница

Когато става въпрос за сила, издръжливост и поддържане на добра физическа форма, спортовете на открито, като скалното катерене, са доказали безспорно многобройните си ползи за здравето. В днешно време има много фитнес комплекси и специализирани зали, които предлагат възможността за катерене по стена. Емоцията е несравнима, а ползите за организма са същите, като при скално катерене. Много хора са запознати със стените за катерене на закрито, но не всеки е наясно, че няма пречка да подарите на децата си такава емоция у дома. Средната височина на стаите от 220 – 250 см, приета като норма в България, безпроблемно осигурява необходимата площ за монтиране на стена, на която децата ви да тренират и да се забавляват безопасно.

Ползите от катеренето са добре известни.

Отличната физическа форма е в основата на доброто здравословно състояние на целия организъм. А за тялото си трябва да започнем да се грижим от най-ранна детска възраст. Катеренето е физическа дейност, доказала ползите си за здравето отдавна, но скалното катерене в чистия му вид, е доста опасно за малчуганите. Стената за катерене вкъщи осигурява същите ползи за организма, както истинското скално катерене. Освен това е напълно безопасна, което я превръща в сигурно и полезно забавление за децата ви. Ето само някои от доказаните ползи на катеренето:

  • Катеренето понижава кръвното налягане и подобрява кръвообращението;
  • Укрепва сърдечната дейност;
  • Подобрява дихателната функция;
  • Стимулира изгарянето на мазнини;
  • Подобрява метаболизма;
  • Катеренето вкъщи намалява стреса;
  • Действа положително на психическото здраве и стимулира мозъчната дейност.

Стената за катерене вкъщи осигурява на децата ви пълноценна тренировка.

Забавлявайки се, децата ви ще тонизират цялото тяло,  което е първата крачка в борбата срещу затлъстяването. Постоянното движение, което се изисква при катерене, води до повишаване на сърдечната честота. Това от своя страна спомага за изгаряне на повече калории. Едновременно катеренето по стена спомага за изграждане на мускулна маса, защото по същество докато се катерят, децата повдигат цялото си тяло от едно място на друго.

Катеренето у дома ще се превърне в любимо занимание.

Децата обичат да се катерят. Най-често по неподходящи и дори опасни повърхности. Стената за катерене вкъщи е най-сигурният и безопасен начин да им дадете възможност да спортуват и да се забавляват, без да се налага да се тревожите за тяхното здраве. Ако стената за катерене е ниска, няма да имате никакви притеснения за безопасността на вашите деца. За по-голяма сигурност може да добавите гумена подложка или подплънка в основата й, за да омекотите слизането от нея. При по-високи стени ще се нуждаете от обезопасително въже.

Стената за катерене е точно това – стена!

Тя няма да наруши баланса в дома ви и поставянето й не е свързано с разместване на мебели или обзавеждане на специално помещение. Може да бъде поставена почти навсякъде. Възможностите за изработка на стена за катерене са неограничени, така че почти няма шанс да не успеете да й намерите място. Много често стената може да бъде изработена като част от дизайна на детската стая.

Стената за катерене вкъщи осигурява възможност децата ви да спортуват по всяко време.

Вече няма да има нужда да се тревожите дали ще успеете да заведете малчуганите да спортуват. Няма да ви притеснява студеното време, дъжда, зимния сезон, през който възможностите за спорт и тренировка са доста ограничени. Защото със стената за катерене вкъщи ще пренесете спорта близо до вашите децата.

Независимо дали децата ви са  запалени спортисти, любители на екстремните усещания или просто искат да се забавляват, докато поддържат добра форма, стената за катерене вкъщи е чудесен избор, с който ще им осигурите безкрайно забавление и сигурен и безопасен начин за тренировка.